Wanneer frambozen verwerkt worden tot fruitsappen en coulis blijven er veel kleine pitjes over. Deze pitjes hoeven de fruitsapfabrikanten niet weg te gooien. Ze bevatten namelijk allerlei zeer gezonde vitamines en antioxidanten die een heilzame werking hebben op de huid. Het blijkt eveneens dat de olie die uit frambozenpitten kan worden gewonnen en verwerkt wordt in de producten van Body&Bess, de huid herstelt en doet heropleven na huid-belastende behandelingen bij onder andere kankertherapie. 

Frambozen: een bron van gezondheid

Frambozen zijn gezonde vruchtjes die van nature in het wild voorkomen. Dat frambozen gezond zijn is, reeds gekend, maar wist je ook dat de kleine frambozenpitjes specifieke karakteristieken hebben?
De olie die uit deze frambozenpitjes gehaald wordt, is uniek door zijn hoge concentratie aan vitamine E. Deze komt in de vorm van alfa-tocoferol en gamma-tocoferol (de meest actieve vormen van Vitamine E om de huid te beschermen). Hierdoor beschermt frambozenpitolie ook tegen schadelijke UV-A en UV-B stralen.
Naast de hoge concentratie aan gemengde tocoferolen (Vitamine E) bevat de frambozenpitolie ook caroteoïden (Vitamine A). De functie die deze hebben in het herstel van de huid is reeds langer bekend.

Frambozenpitolie: ideaal voor het behandelen van huidproblemen

Frambozenpitolie staat vooral bekend om de preventie van huiduitslag, eczeem, psoriasis en andere huidbeschadigingen. In cosmetica wordt de olie aangeprezen om zijn ontstekingsremmende werking. Deze is duidelijk superieur in vergelijking met andere natuurlijke oliën zoals avocado olie en druivenpitolie.
Recente studies van frambozenpitolie door Canadese onderzoekers tonen aan dat de meest voorkomende vetzuren die worden gevonden in frambozenolie, lenolische, alfalenolenische en oleïnezuren zijn. Deze unieke samenstelling van omega-3 en omega-6-vetzuren in frambozenpitolie vermindert volgens het onderzoek duidelijk de effecten van oxidatieve stress in de huid.

Frambozenpitolie tegen verbranding door de zon

Frambozenpitiolie heeft een ontstekingsremmende werking omdat het beschikt over antioxidanten. De olie verzorgt de uitgedroogde huid die te lang in de zon is geweest en verzacht tevens de roodheid na het zonnen.
Bekijk de EHBZ (Eerste Hulp Bij het Zonnen)-gids in onze vorige blogpost.