Genieten van een ontspannende massage waarbij je even kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte, daar genieten we allemaal wel van. Hiervoor kan je uiteraard terecht bij jouw favoriete schoonheidsspecialiste maar wat als je jouw partner kan aansporen om je af en toe eens extra in de watten te leggen?
Wij geven hieronder alvast een aantal tips mee voor een heerlijke massage!

Zorg voor een ontspannen sfeer bij het geven van een massage

Je kan nog wel zo zalig masseren, als de sfeer rondom de massage niet rustgevend is dan zal er weinig genoten worden. Zorg dus voor een gezellige ruimte die rust uitstraalt. Steek bijvoorbeeld de Body&Bess geurkaars aan voor een optimale beleving en zorg voor rustgevende muziek op de achtergrond.
Wij selecteerden voor jou alvast volgende Spotify lijst die je in no-time in de juiste sfeer brengt:

Zorg voor een goede temperatuur

Misschien herken je het wel: je ligt net lekker onder de warme dekens en dan biedt je partner je aan om je te masseren. Maar dat betekent dat je onder die warme deken weg moet en dat een eventuele pyjama ook nog uit moet. Je hebt dan twee keuzes: of je slaat de massage af, of je ontvangt de massage, maar je kunt er eigenlijk niet optimaal van genieten. Een ideale temperatuur voor het geven van een massage is 23 graden. Dus plan je een massage avond in met je partner, zorg dan alvast dat je de ruimte goed opwarmt van tevoren.
Wil je extra scoren? Warm de Body&Bess massage olie dan wat op (au bain-marie) en zorg zo voor de ultieme massagebeleving!

Gebruik een goede, natuurlijke massage olie

Een massage zonder olie kan niet tippen aan een massage met olie. Maar een massage olie is niet zomaar een olie, daar zitten wel degelijk verschillen in. Een goede olie maakt de huid niet te glad, anders is er onvoldoende contact met de huid. Ook kunnen er op een te gladde huid geen kleine bewegingen gemaakt worden, omdat er dan te weinig wrijving is.
Kies daarom voor de natuurlijke massage olie van Body&Bess. Deze is nu in een limited edition 30ml verkrijgbaar voor thuisgebruik en biedt een verzorgende en ontspannende massage voor ieder huidtype. De olie voelt zacht en smeuïg aan en zorgt meteen ook voor een mooie hydratatie van de huid.

Gebruik de juiste ontspanningsmassage technieken

Last but not least, gebruik goede massagetechnieken. We hebben er nog een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Met je duimen tussen de schouderbladen in rondjes draaien. Probeer elke duim om en om te bewegen. Dus eerst de ene duim en dan de andere duim.
  • Ga met beide handen vanaf de schouder langs de arm een stukje naar beneden. Rondom je oksels zitten de lymfeklieren en daar gemasseerd worden kan als aangenaam ervaren worden.
  • De oorlel is bij veel mensen ook gevoelig. Je neemt de oorlel tussen duim en wijsvinger en beweegt je duim steeds herhaaldelijk naar beneden.
  • Zet je tien vingertoppen op het hoofd en draai al je vingers in kleine rondjes
  • De enkel is ook een gewilde plek. Zet je hand er op en maak er rondjes om heen. Geef druk van onder aan de voet naar boven toe.

Er zijn natuurlijk eindeloos veel massagetechnieken en -mogelijkheden. Probeer vooral van alles uit en vraag nadien aan je partner wat hij/zij aangenaam vond. Belangrijk is dat dit jullie momentje wordt en je er samen van kan genieten!

En omdat het op 8 maart internationale vrouwendag is roepen we de maand maart uit tot massage-verwenmaand. Geniet ervan!