Niks heerlijker dan (tijdens het verlof) urenlang op een terrasje te vertoeven, op het strand te liggen of in het park te hangen. Eigenlijk zijn we al snel tevreden, zolang er zonnestraaltjes aan te pas komen.
Wat echter veel vergeten wordt, is om zorgzaam om te gaan met je lichaam en de hoeveelheid zonlicht waaraan je wordt blootgesteld.
Teveel zon kan niet alleen leiden tot huidkanker, maar ook tot een versnelling van het huidverouderingsproces.
Aan de hand van onderstaande stappen bereid je niet alleen jouw huid voor op een heerlijk zon-momentje, maar besteed je ook de nodige aandacht tijdens het zonnen en, minstens even belangrijk, achteraf.

Stap 1: Scrub de huid

Voordat je de zon ingaat is het belangrijk om je huid regelmatig te scrubben. Scrub je lichaam en je gezicht zo’n 1 tot 2 keer per week. Zo verwijder je de dode huidcellen en zorg je ervoor dat ze zich kunnen vernieuwen. Door te scrubben zal je huid egaler bruin worden en houd je jouw bruine kleurtje ook langer.
Tip gelaat: Facial Scrub
Tip lichaam: Body Scrub
Gebruikstip: Emulgeer de scrub altijd met water voor een optimaal resultaat.

Stap 2: Een dagcrème is de beste basis

De Body&Bess dagcrèmes zijn gericht op hydratatie en bescherming van de huid gedurende de hele dag.
Breng de dagverzorging aan vóór je zonnebescherming.
Leuke extra: de dagcrèmes uit het Hydro Sensitive-gamma, op basis van frambozenpitolie, bevatten een natuurlijke SPF.
Let wel, deze zonnebescherming is goed voor de eerste (minst zonnige) momenten van de dag, maar zorgt er niet voor dat je de hele dag beschermd bent!
Een degelijke zonnecrème is alsnog een must voor jong en oud.
Tip gelaat: 24h Nutri+ Cream, Hydra+ Day Cream of 24h Skin Control+ Cream

Stap 3: zorg voor een goede bescherming

Vanaf een half uur voor je de zon in gaat, luidt de boodschap: smeren, smeren en nog eens smeren.Zoek tijdens de warmste uren van de dag de schaduw op en breng ieder anderhalf uur een nieuw laagje zonnecrème aan.
Bij zonnebescherming gaat het niet om ‘hoe meer je gebruikt, hoe beter’, maar wel om ‘hoe frequenter je smeert, hoe beter’.
Laat je bij het kiezen van een zonnecrème niet verleiden door de prijs, maar wel door de ingrediëntlijst. Geef bij voorkeur voorrang aan minerale zonnebescherming. Deze UV-filter blijft op de huid liggen, zonder hierin te penetreren.
Heb je kinderen die regelmatig naar de zee lopen of een verfrissend duikje nemen in het zwembad? Kies dan voor een zonnecrème die waterproof is, zodat deze niet wegspoelt wanneer ze in aanraking komt met water.
Tip gelaat: Facial Sun Protection
Tip lichaam: Hydrating Sun Protection Cream
Tip bij baby’s: Gebruik bovenstaande zonnebescherming in combinatie met enkele druppeltjes Intensive Raspberry Oil voor wat extra hydratatie en SPF.
Smeer jongere kinderen iets regelmatiger in met een zonnecrème om de werking van de SPF te garanderen.

Bekijk hier de FAQs van de Body&Bess zonnebescherming.

Stap 4: Heerlijk verfrissen

Niets doet zo’n deugd dan tijdens het zonnen jouw lichaam af en toe te trakteren op wat verfrissing.
Dit kan je doen door regelmatig de schaduw op te gaan zoeken, een duikje te nemen in het zwembad of voor wat verneveling te zorgen met de Hydrating Face & Body Mist.
Leuke tip: Leg deze spray in de koelkast voor een nog verfrissender effect.
Deze topper verkoelt niet alleen, maar ondersteunt ook de werking van de zonnebescherming en voorkomt vochtverdamping en verhitting van de huid.

Stap 5: Na-hydrateren is een must

Houdt de zon het voor bekeken? Dan heb je, bij het correct volgen van bovenstaande stappen ongetwijfeld al een bruiner kleurtje.
En dat bruinere kleurtje behoud je het best door, je raadt het al, te smeren!
Het na-hydrateren is minstens even belangrijk als het beschermen. Je huid is behoorlijk uitgedroogd of wat beschadigd door de zon en snakt ernaar om wat vertroeteld te worden.
Gebruik na het zonnen de producten uit het Hydro Sensitive-gamma om de huid te hydrateren en te herstellen, alsook om de gevoelige huid te kalmeren.
Tip gelaat: vermeng 1 of 2 druppels Intensive Raspberry Oil in combinatie met de Hydra+ Night Cream
Tip lichaam: Intensive Raspberry Oil of Body Lotion (Intensive). Ook bij de fel uitgedroogde of verbrandde huid.
De producten worden érg snel opgenomen en kalmeren en voeden de huid intensief.

Na het volgen van bovenstaande stappen is jouw huid klaar voor een volgende dagje in de zon.
Let wel: Voor wie extra zuinig op zijn huid is: vermijd de zon wanneer de uv-straling het sterkst is. Dat is altijd tussen 11.00 en 15.00 uur.