Het klinkt heel logisch; Dagcrème gebruik je overdag en nachtcrème smeer je ‘s avonds voor je naar bed gaat.
Maar is het eigenlijk wel nodig om twee verschillende crèmes te gebruiken? Of kun je net zo goed je dagcrème ook ‘s nachts op je gezicht smeren?

Een gezichtscrème gebruik je om twee redenen: om de huid te beschermen en om te zorgen dat de huid vocht vasthoudt.
De dag- en nachtvariant verschillen vooral van elkaar in textuur en ingrediënten. Een dagcrème bevat meer water en is daardoor lichter van textuur. De crème trekt bij het aanbrengen snel in en voelt fris aan. Dat is ook prettig voor eventuele make-up die je daarna aan wilt brengen.

Een nachtcrème bevat meer oliën en andere voedende bestanddelen om je huid te verwennen. Deze crème is dus vetter of romiger: dat voel je ook bij het opbrengen.
Ze hoeft dan ook niet zo snel in te trekken als een dagcrème.

Je huid is misschien wel het meest complexe orgaan van heel het lichaam én heeft zijn eigen biologische klok. Belangrijk is dus om de huid te voeden met regelmaat en met het juiste product op het juiste tijdstip.

Overdag

Overdag wordt je huid aan allerlei schadelijke stoffen blootgesteld, zoals airconditioning, uitlaatgassen, buitenlucht en UV-stralen. Een dagcrème bevat daarom meestal een zonnefilter (SPF). Daarnaast vind je in een dagcrème vaak antioxidanten als vitamine E of C die beschermen tegen schadelijkheden. Soms bevat de crème ook cafeïne of ‘lichtreflecterende’ deeltjes voor een extra frisse stralende huid.
Op zoek naar een hydraterende dagcrème, tot de nok gevuld met deze ‘beschermstofjes’?
Neem gerust een kijkje naar de Hydra+ Day Cream. Deze beschermende, hydraterende en verzachtende dagcrème is verrijkt met een hoge dosis frambozenpitolie.

‘s Nachts

‘s Nachts ontspant de huid zich en herstelt deze zich. Het herstellende proces van de celdeling verloopt tijdens het slapen ook sneller. Een nachtcrème moet dit herstelproces dus vooral ondersteunen. Daarbij verliest de huid ‘s nachts gemiddeld een kwart liter vocht.

Een nachtcrème is dan ook rijker aan voedingsstoffen. Het bevat vaak verzorgende, voedende en vochtinbrengende of -vasthoudende ingrediënten. In sommige crèmes zitten bestanddelen tegen huidveroudering, ingrediënten met een antiseptische werking voor een onzuivere huid of verstevigende stoffen zoals collageen en elastine. Wat er daadwerkelijk in een crème zit, is afhankelijk van de doelgroep: bijvoorbeeld een droge, vette, jonge of oudere huid.
Dé hydraterende partner om ‘s nachts mee in jouw bed te kruipen is de Hydra+ Night Cream.
Deze verhoogt de weerstand van de huid, herstelt de natuurlijke hydrolipidenfilm en maakt de huid klaar voor de volgende dag.

24h crèmes?

Het hoeft niet altijd zwart of wit (dag of nacht in dit geval) te zijn.
In het gamma van Body&Bess zijn er 2 crèmes die je zowel kan gebruiken als dag- en als nachtcrème!
De 24h Nutri+ Cream is een gezichtscrème uit het Hydro Sensitive-gamma, gericht naar de zeer droge en gevoelige huid die zowel overdag als ‘s nachts de huid zal voeden.
Nemen we een kijkje naar het Skin Control-gamma, dan is hier de 24h Skin Control+ Cream te vinden.
Dit is een beschermende, matterende 24-uur crème (die dus zowel overdag als ‘s nachts gebruikt kan worden) die de talgafscheiding onderdrukt en de kans op on­zuiverheden vermindert zonder de huid uit te drogen.

Op zoek naar de juiste dag- of nachtcrème? Informeer bij jou schoonheidsspecialiste in de buurt.