Zoals je kon lezen in het vorige artikel, schenkt de zon ons met haar UV-A en UV-B stralen verschillende deugden met een gunstig effect op ons lichaam.
Helaas is er ook een keerzijde aan de medaille en zorgen de stralingen ook voor een aantal negatieve effecten op ons lichaam.

Verbranden

Verbranding door de zon is een reactie van je huid op uv-stralen. Een lichte verbranding geeft een rode of roodbruine huid met een lichte zwelling. Bij een ergere verbranding wordt je huid ook pijnlijk. In je opperhuid gaan dan veel cellen dood. Hierdoor gaat je huid na een aantal dagen vervellen, in extreme gevallen kun je ook blaren krijgen.
Als je als kind veel verbrand bent, vergroot dit de kans op huidkanker op latere leeftijd.

Zonneallergie

Veel mensen kunnen niet tegen zonnestralen. Zodra de zon op de huid schijnt krijgen ze een jeukende huiduitslag die eruitziet als rode vlekken of bultjes. Mensen met zonneallergie dienen zich levenslang en  best dagelijks goed te beschermen tegen de zon.

Huidveroudering

Wie regelmatig onbeschermd in zon zit (bijvoorbeeld vanwege hobby’s, vrijetijdsbesteding of werk), zal een versnelde huidveroudering vertonen. Huidveroudering is een langzaam en geleidelijk proces, die meestal onmerkbaar verloopt. Ineens kan het je opvallen doordat er plotseling pigmentvlekken of rimpels verschijnen. Zorg daarom dat je je tijdig beschermt en regelmatig hydrateert.

Huidkanker

Elke keer als je huid verbrandt, beschadigt je DNA onherstelbaar. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. Als je tijdens je kinderjaren vaak bent verbrand, vergroot dit je kans op huidkanker op latere leeftijd.
Jammer genoeg nam huidkanker de laatste jaren wereldwijd explosief toe.

Body&Bess to the rescue!

Gelukkig kan je waar en wanneer nodig altijd beroep doen op de hydraterende en verzorgende producten van Body&Bess.
Frambozenpitolie (in hoge concentratie aanwezig in het Hydro Sensitive-gamma) heeft namelijk een ontstekingsremmende werking door de aanwezigheid van tal van antioxidanten en essentiële vetzuren. De olie voedt en herstelt de geïrriteerde huid die te lang in de zon is geweest. Bovendien zorgt frambozenpitolie voor een intensieve bescherming en hydratatie.
Meer info omtrent veilig zonnen? Bekijk de EHBZ-gids!

In deze en vorige blogpost werden de voor- en nadelen van ‘zonnestralen op onze huid’ aangehaald.
Het blijft ten allen tijde van érg groot belang om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen de schadelijke uv-stralen van de zon. Niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door.
De Body&Bess-zonnecrèmes zijn jouw veilige, natuurlijke en huidsvriendelijke zonnepartner!