Een Lotion of Tonic is een onmisbaar product tijdens jouw skincare-ritueel.
Dit product brengt het pH-van de huid namelijk helemaal weer in balans en bereidt de huid telkens voor op het volgende deel van de verzorging.
Body&Bess biedt een zachtgroene tonic en een babyroze variant, maar voor welk huidtype kies je nu welke?

Tonic

De roze tonic uit de Hydro Sensitive reeks bevat het vitaminerijke frambozenextract aangevuld met stimulerende naaldboomextracten, verzachtende Agave Tequilla­na en verstevigend hyaluronzuur.
Hierdoor zorgt dit product voor een algehele boost en verfrissing. Zowel de doorbloeding als de lymfeomloop en de celactiv­iteit worden geactiveerd. De huid wordt als het ware ‘wakker’ gemaakt om al haar functies op te nemen en aan het werk te gaan.

Afhankelijk van de huiddoorbloeding van jouw huid, kan deze tonic op verschillende manieren worden gebruikt: Op een droog of vochtig wattenschijfje bij niet-reactieve huidjes of door één dopje in een kleine hoeveelheid water te vermengen en zo de wattenschijfjes te bevochtigen/tonifiëren.
Door aanwezigheid van het actieve bestanddeel ‘hamamelis’ wordt afgeraden de Tonic te gebruiken tijdens de inwerking van een masker of bij couperose.Body&Bess Tonic

Skin Control Tonic

De zachtgroene lotion uit het Skin Control gamma bevat dan weer kalmerende bestanddelen uit plantenextracten en rijstpoeder alsook pro- en prebiotica om de microflora te herstellen.
Verder verzachten melkzuur, spiruline en salicylzuur alle vormen van roodheid, irritatie en ontstekingen.
Deze verfrissende tonic is dus het ideale product om porie-verfijnend en ontsteking werend te werken alsook om opstoten van acné te vermijden bij de onzuivere huid. Ook voor de gemengde en meest gevoelige, geïrriteerde en rode huidjes zorgt deze tonic ervoor dat de groei van de natuurlijke huidflora bev­ordert wordt en de huid kalmeert en in balans komt. Deze tonic is tevens de ideale aftershave lotion voor mannen die gemakkelijk last hebben van irritatie na het scheren of ingroeiende baardharen.Body&Bess Skin Control Tonic

Kom hier te weten wat de verschillende reinigers zijn uit het Body&Bess-gamma.