Wanneer de sneeuw de bergen bedekt, is het ski-seizoen voor velen aangebroken. Als je een skiër of snowboarder bent, ben je waarschijnlijk bij de trotse minderheid van mensen die uitkijken naar koud winterweer. Bij het plannen van ski-uitstapjes, het reserveren van kamers in gezellige lodges en het uitkijken naar de gezellige après-ski, is het ook belangrijk om even stil te staan bij het verzorgen van onze huid.
De koude wind en reflecterende sneeuw kunnen je gezicht verbranden, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering.

Volg onderstaande tips om je huid voor te bereiden op het skiseizoen.

Bouw SPF op

Als je verder nog geen SPF in jouw dagelijkse vochtinbrengende crème hebt, is het belangrijk om dit vandaag in jouw dagelijkse routine te beginnen opnemen. SPF kan zich daadwerkelijk opbouwen in de buitenste lagen van jouw huid, waardoor deze extra bestand is tegen UV-schade.
Frambozenpitolie bevat een natuurlijke dosis SPF en is een geweldige manier om SPF in je routine op te nemen.

De Body&Bess dagcrèmes zijn hiermee de ideale partner om mee te nemen op wintervakantie!

Smeren op de piste

Ook in de winter, hoog in de besneeuwde bergen kan je huid flink verbranden. Goed insmeren met de juiste beschermingsfactor is dan ook een absolute must als je op wintersport gaat. Sterker nog: juist door die sneeuw verbrand je nóg sneller, omdat de stralingen van de zon recht op je gezicht weerkaatsen.
Een goede zonnebeschermer is daarom een must om altijd bij de hand te hebben voordat je je op het witte poeder waagt.
De Facial Sun Protection beschermt de huid tegen verbranding van de zon, de vorming van pigmentvlekken en huidveroudering veroorzaakt door de zon.
De zonnecrème kan gebruikt worden door jong en oud én is waterresistant. Ideaal voor op de piste dus!

Smeer de zonnebescherming een half uur voordat je de piste op gaat en neem ook een kleine tube mee zodat je onderweg af en toe nog wat kunt aanbrengen. In de skilift heb je bijvoorbeeld voldoende tijd om even bij te smeren. Probeer dit iedere twee uur te doen.

Balmen maar!

Het is niet eenvoudig om de lippen op de hellingen zoenklaar te houden. Lippen kunnen gemakkelijk uitdrogen als je vergeet ze in jouw dagelijkse huidverzorgingsroutine op te nemen. Dit met gekloofde lippen en velletjes als resultaat. Begin met het aanbrengen van lippenbalsems voor het slapengaan en breng een lippenbalsem met SPF mee op je skireis om te gebruiken op de berg.
Meer informatie over de Body&Bess Natural Lip Balm vind je hier terug.

Sla het bubbelbad over

Nadat je de hele dag lichamelijk actief in de kou bent geweest, wil je waarschijnlijk ontspannen in het warme (bubbel)bad aan je skihut. Om oververhitting van jouw huid te voorkomen, kies je eigenlijk beter voor een snelle, warme douche en breng je direct daarna een voedende, hydraterende Body Lotion aan. De geurstof in bubbelbaden en andere reinigingsmiddelen voor de huid zullen je huid net uitdrogen.

Handverwennerij

Niets is heerlijker dan lekker warm ingepakt door de sneeuw te ploeteren en de hellingen af te glijden. Jammer genoeg genieten onze handen en voeten iets minder van dit gebeuren. Te warme handschoenen of sneeuwbotten zorgen namelijk dat je erg snel kan beginnen zweten. En enkele valpartijen later, zijn deze (hand)schoenen dermate doorweekt zodat ook onze grijpers en stappers plots worden opgeschrikt door de ijzige koude. Vervolgens brengen we hen in een koud-warm-koud verhaal door ergens in het midden van de skipiste op te warmen met een lekker warme koffie, om daarna opnieuw al bibberend naar beneden te skiën.
Maak na het nemen van je warme douche even de tijd om jouw handen en voeten in te smeren met een goede (hand)lotion zoals de Anti-Age Hand Cream of Intensive Body Lotion. Dit om het vochtgehalte opnieuw in balans te brengen en ervoor te zorgen dat er na de skireis geen kloven ontstaan.

Drink voldoende water

Het regelmatig drinken van water verbetert de bloedtoevoer naar je huid. In die zin is water dus goed voor je huid, omdat het helpt de huid soepel te houden. En die soepele en elastische huid hebben we maar wat graag in dat koude weer. Het is echter niet zo dat je aan een paar glazen water genoeg hebt om je huid te beschermen. De huid heeft zowel van binnen als buiten hydratatie nodig. Blijf gewoon in de gaten houden dat je net zoveel drinkt als normaal (met name op de pistes vergeet je nog wel eens voldoende pauze te houden om te drinken).
Kleine kanttekening: hou er rekening mee dat alcohol vocht afdrijvend werkt en dus het tegenovergestelde doet. Après ski er dus op los, maar hou het alcoholgebruik binnen de perken.