Als het op de bescherming van de huid aankomt, kunnen we er niet genoeg op hameren hoe belangrijk het is om je dagelijks in te smeren.
Naast het insmeren van je lichaam, is het belangrijk om een aparte zonnebrandcrème voor je gezicht te gebruiken. Waarom? Lees snel verder!

uv-A vs. uv-B

Zoals we zagen in een vorig blogbericht wordt huidkanker veroorzaakt door twee types uv-straling: uv-A en uv-B. Uv-B-stralen veroorzaken direct zichtbare schade, zoals verbranding van de huid. Hierdoor zijn we ons bewust geworden van de noodzaak van zonbescherming.
SPF (Sun Protection Factor) op producten geeft de mate van bescherming tegen uv-B aan. Maar hier komt het belangrijke verschil: uv-A-stralen dringen dieper door in de huid en kunnen schade veroorzaken die pas jaren later zichtbaar wordt, zoals rimpelvorming.
Daarom is een zonnecrème die beschermt tegen zowel uv-A als uv-B belangrijk.

Dagcrèmes en foundations met SPF beschermen niet voldoende

Veel dagcrèmes (ook de dagcrèmes uit het Hydro Sensitive-gamma van Body&Bess) of foundations bevatten SPF. Ideaal, denk je misschien. Helaas bieden deze producten meestal alleen bescherming tegen uv-B-stralen en jammer genoeg ook maar voor een beperkte tijd.
SPF moet je namelijk na een bepaalde periode (idealiter om de 2u vernieuwen). Een dagcrème met SPF die aangebracht is om 8u, geeft dus ‘voldoende bescherming’ tot 10u. Daarna is de SPF uitgewerkt.
Deze dagcrèmes kunnen je huid dus een beperkte tijd beschermen tegen verbranding, maar laten je wel nog steeds blootgesteld aan uv-A-schade.
Als je je huid wilt beschermen tegen vroegtijdige veroudering, rimpels, pigmentvlekken en andere langetermijneffecten van uv-A-stralen, is een aparte zonnecrème nodig.

De kracht van een aparte zonnecrème voor je gezicht

Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en pigmentatie. Een aparte zonnecrème voor je gezicht biedt vaak extra voordelen, zoals antioxidanten en anti-aging ingrediënten die specifiek zijn ontworpen om de tekenen van veroudering te verminderen. Deze crèmes helpen bij het beschermen van de gevoelige gezichtshuid tegen schade door de zon, waardoor je huid er langer jong en gezond uitziet.
Een zonnecrème speciaal geformuleerd voor het gezicht biedt een bredere bescherming tegen zowel uv-A- als uv-B-stralen.

De natuurlijke en minerale zonnebescherming van Body&Bess beschermen de huid tegen verbranding van de zon, de vorming van pigmentvlekken en huidveroudering veroorzaakt door de zon.
De Facial Sun Protection Cream zal zo meer inzetten op anti-age bestrijding en veroudering van de huid ten gevolge van de zon.
Hydrating Sun Protection Cream gaat op zijn beurt dan weer intens werken aan de hydratatie en voeding van de huid (van de rest van jouw lichaam).
De zonnecrème is geformuleerd met de nieuwste generatie zonnefilters op basis van mineralen. Deze dringen niet in de huid, wat wel het geval is bij chemische componenten.
Hierdoor is de kans op irritatie dan ook minimaal waardoor deze producten ook te gebruiken zijn door hypersensitieve of probleemhuiden.

Gezonde huid voor de toekomst

Door een aparte zonnecrème voor je gelaat te gebruiken, bescherm je jouw huid het beste en wordt de huid zo mooi en veilig als mogelijk oud.
Om het nog eens te benadrukken: bescherming tegen uv-A-stralen is essentieel om vroegtijdige veroudering en andere schadelijke effecten te voorkomen.

Investeer in een kwalitatieve zonnecrème met een hoge SPF en vernieuw deze regelmatig (om de 2u) om te genieten van een veilige bescherming.

Meer info omtrent onze zonnebescherming?
Contacteer ons of neem contact op met jouw Body&Bess schoonheidsspecialiste in de buurt.