Rijk aan Omega-3 en – 6 en vitamine A en E, is frambozenpitolie een ware trend in beautyland. De olie verzacht niet alleen de huid maar beschermt ook tegen de schadelijke effecten van de zon en vermindert op korte termijn roodheid en schilfers. Frambozenpitolie verhoogt ook de weerstand van de huid en heeft een preventieve werking bij huidproblemen als eczeem, psoriasis, dermatitis…

Body&Bess ontwikkelt unieke extractiemethode

Ondanks de voedzame eigenschappen van frambozenpitolie voor de huid werd deze olie nooit eerder in die hoge concentratie aangewend binnen de cosmetische wereld. De actieve werkstoffen van de kleine pitjes kunnen scheiden, blijkt immers een complexe, intensieve en vooral bijzonder kostbare procedure.  Na jaren van onderzoek slaagde Body&Bess er, in samenwerking met zusterbedrijf Eco Treasures, uiteindelijk in om de frambozenpitolie gedurende het volledige proces te stabiliseren. Door het unieke extractieprocedé dat het bedrijf ontwikkelde, zijn de schatten van Moeder Natuur nu beschikbaar voor onze huid in een volledig gamma verzorgingsproducten voor lichaam en gelaat.

De kracht van frambozenpitolie

Naast vitamine A en -E zit frambozenpitolie boordevol omega-3 (linoleenzuur) en omega-6 (linolzuur). Algemeen biedt de olie hiermee een voedende, hydraterende, herstellende en beschermende werking op de huid. Frambozenpitolie zet de huid als het ware aan het werk om tekorten aan te vullen en het eigen herstellend vermogen te stimuleren. Zo worden alle huidfuncties geoptimaliseerd en wordt de verzwakte huid stap per stap weer opgebouwd.
De omega-3 en -6 vetzuren laten geweldige resultaten zien bij huidaandoeningen en irritaties terwijl oliezuur helpt bij wondgenezing en het herstel van de huidbarrière.

Frambozenpitolie absorbeert bovendien op natuurlijke wijze UVA en UVB waardoor het een uitstekende eerste beschermingslaag is tegen schade door de zon.

Frambozenpitolie is tevens dé top als het gaat om hydratatie. Dit omdat het tegelijkertijd water in de huid trekt en daar ook vasthoudt. Verder zorgt het ellaginezuur in frambozenpitolie dat de productie van collageen en elastine gestimuleerd wordt. Dit helpt rimpels en fijne lijntjes voorkomen.

Diverse verzorgingsproducten voor alle types huid

Door de zeldzame balans en hoge concentratie aan essentiële vetzuren Omega-3 en -6 en vitamines A en E in frambozenpitolie, zijn de verzorgingsproducten van Body&Bess een ware sensatie voor de huid. De producten zijn vooral een openbaring voor de veeleisende en gevoelige huid. Body&Bess is er echter ook voor eenieder met een meer gemengde, vette huid en ontwikkelde voor deze doelgroep een productlijn waar rijstpoeder centraal staat.

Hydro Sensitive

Dompel je onder in de wereld van de framboos en ontdek het Hydro Sensitive-gamma van Body&Bess.
Alle producten uit het gamma bevatten hoge concentraties frambozenpitolie. Resultaat verzekerd!