De wind blaast ongenadig in het gezicht, de wangen zijn rood van de vrieskou: de winter is een beproeving voor de huid. Ook binnenshuis wordt de huid belast door droge lucht. Tijdens de winter heeft je huid daarom wat extra zorg nodig. En zeker tijdens de feestdagen gaan we volop voor een ‘merry face & happy body’!
Hieronder delen we zeven tips voor huidverzorging tijdens de feestdagen om je huid er dit jaar stressvrij en mooi uit te laten zien.

TIP # 1: REINIG JE HUID

Begin je ochtend goed door te starten met een grondige reiniging van je huid. Dit kan niet alleen helpen bij het verwijderen van zweet en poriënverstopping van de huid, het creëert ook een mooie, schone basis voor jouw feest make-up.
Tip: Body&Bess Cleansing Milk (normaal tot droge huid) of Skin Control Cleansing Gel (vette, onzuivere huid)

TIP # 2: IJS AANBRENGEN

Over vroege wake-up calls (en late nachten) gesproken, slaapgebrek kan ervoor zorgen dat je ogen er vermoeid uitzien. Gebruik gekoelde lepels of ijs onder de ogen om vermoeidheid te bestrijden.

TIP # 3: KIES DE JUISTE PRIMER

Kerstfeesten kunnen lang duren en de kans is groot dat je een paar uur langer spendeert met jouw make-up dan normaal. Om ervoor te zorgen dat je “gezicht” op zijn plaats blijft (en jouw huid er perfect uitziet), kies je een make-up primer die perfect doet wat ie moet doen, maar tegelijkertijd ook je huid hydrateert.

TIP # 4: VERGEET UW LIPBALSEM NIET

Ga je af en toe naar buiten voor een heerlijke wandeling? Gooi dan een extra lippenbalsem in je handtas. De koude buitenlucht kan de huid van de lippen erg uitdrogen, vooral wanneer er een windje staat. De lippen zijn vaak een van de eerste plekken die tekenen van uitdroging vertonen.
Tip: Body&Bess Natural Lip Balm
Extra leestip: De waarheid over lippenbalsems

TIP # 5: HAAL JE MAKE-UP WEG

Ookal ben je sinds het krieken van de dag bezig geweest met het klaarmaken van de kalkoen of ben je gewoon opgebrand na de festiviteiten van de dag, je make-up afhalen aan het einde van de avond is een absolute vereiste.
Denk vooruit en zorg dat jouw Raspberry Micellar Cleansing Water in het zicht staat in de badkamer zodat je dit zeker niet vergeet!

TIP # 6: BLIJF GEHYDRATEERD

Feestdagen zijn het perfecte excuus om een ​​paar extra cocktails te nuttigen, maar alcohol kan een negatieve invloed hebben op het uiterlijk van je huid. Draag zorg voor jezelf en je huid en drink ook eens een glas water tussen de wijn of cocktails om gehydrateerd te blijven. En vergeet ook de huid niet te hydrateren aan de buitenkant met een goede Body Lotion. De notoir harde wind en de harde kou van het seizoen kunnen immers je huid vrij snel uitdrogen.

TIP # 7: DETOX VOOR DE HUID

Op de ochtend na een feestje, behandel je huid met een extra serum om de huid te herstellen. Het resultaat? Een huid die  schoon en helder aanvoelt!
Tip: Ultimate Repair Serum 

En last but not least, probeer alsnog te genieten van deze prachtige laatste dagen van het jaar.
Onthou vooral de goede momenten, want die waren er ongetwijfeld ook.
Op deze manier zal je immers stralen op de meest natuurlijke manier, zonder al te veel hulpmiddeltjes!