Via de poriën wordt huidvet (talg) verspreid over de huid. Dat is nuttig want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid.
Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen.

Bij een ‘normale’ productie van talg vloeit het mooi uit over de huid. Is dit proces niet in balans (bijvoorbeeld ten gevolge van hormoon schommelingen of door een opstapeling van dode huidcellen) dan kunnen poriën gaan verstoppen. Ze worden daardoor meer zichtbaar.
Blijft deze verstopping langdurig aanwezig dan kan de porie wand wat gaan oprekken. Een zichtbare porie is vaak een verstopte, en in de meeste gevallen een opgerekte porie. Vaak speelt aanleg ook een rol.

Hier zijn enkele manieren om vergrote poriën aan te pakken:

Reiniging van de huid

Zorg voor een goede reinigingsroutine om overtollig talg en vuil uit de poriën te verwijderen.
Gebruik de Skin Control Cleansing Gel en Skin Control Tonic zowel ‘s ochtends en ‘s avonds. Deze producten bevatten salicylzuur dat in het huidvet kan doordringen en zo ook in de porie werkt.

Exfoliatie

Gebruik regelmatig een exfoliërend product om dode huidcellen te verwijderen en de poriën te ontstoppen.

Hydratatie

Zorg ervoor dat je huid voldoende gehydrateerd blijft. Een goed gehydrateerde huid kan de poriën minder prominent doen lijken.

Zonbescherming

Overmatige blootstelling aan de zon kan de poriën vergroten en de huid beschadigen. Gebruik altijd een zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Professionele behandelingen

Ga langs bij je schoonheidsspecialist voor een professionele behandeling. Deze helpen bij het verminderen van vergrote poriën en het verbeteren van de algehele huidtextuur.
Neem hier een kijkje naar de Body&Bess-schoonheidssalons in jouw buurt.