Zinkoxide komt van nature voor als het mineraal zinkiet en wordt gebruikt in de Body&Bess zonbeschermers.

Zonnebrandcrèmes met zinkoxide zijn bijzonder handig omdat dit ingrediënt boven op de huid zit. Daar weerkaatst, verstrooit en blokkeert het schadelijke ultraviolette stralen.

Een andere waardevolle eigenschap van zinkoxide die helpt bij de bescherming tegen de zon is dat het fotostabiel is, wat betekent dat het bestand is tegen verandering in aanwezigheid van licht.

Zinkoxide is gunstig voor alle huidtypes. Zelfs als je niet snel verbrandt, is het toch belangrijk om je in te smeren. Verbranden is namelijk een onmiddellijke reactie, maar schade door de zon ontstaat in de loop der jaren en stapelt zich een leven lang op.
Zinkoxide is ook een uitzonderlijk effectief schild tegen de zon voor baby’s en jongeren waarvan de huid nog niet zo volgroeid en ontwikkeld is als die van volwassenen.

Omdat zinkoxide zowel antimicrobieel als niet-comedogeen (niet-porieverstoppend) is, zijn zonnebrandcrèmes die het bevatten een goede keuze voor mensen met roodheid en rosacea. De antimicrobiële eigenschappen van zinkoxide kunnen helpen bij het genezen van brandwonden en andere huidbeschadigingen als gevolg van zonnebrand.

Zonnebescherming Body&Bess