Salicylzuur is een beta-hydroxyzuur (BHA) dat in de Skin Control producten wordt gebruikt vanwege de verschillende voordelen die het biedt voor de huid.

Exfoliatie

Salicylzuur staat bekend om zijn vermogen om dode huidcellen zachtjes te verwijderen van het huidoppervlak. Het dringt diep door in de poriën en helpt verstopte poriën te ontstoppen. Dit helpt bij het voorkomen van acne, mee-eters en puistjes, en het verbetert ook de textuur van de huid door het verwijderen van ruwheid en schilferige plekken.

Acnebehandeling

Vanwege zijn exfoliërende eigenschappen is salicylzuur een effectief ingrediënt bij de behandeling van acne. Het helpt bij het verminderen van ontstekingen en roodheid die vaak gepaard gaan met acne, terwijl het tegelijkertijd overtollige olie en vuil uit de poriën verwijdert.

Verkleint poriën

Salicylzuur kan helpen bij het verkleinen van vergrote poriën door overtollig talg en vuil te verwijderen dat de poriën kan verstoppen. Dit resulteert in een gladdere, gelijkmatigere huidtextuur en een meer egale teint.

Ontstekingsremmend

Salicylzuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals rosacea of dermatitis.

Verbetert de absorptie van andere ingrediënten

Salicylzuur kan de absorptie van andere ingrediënten verbeteren, waardoor de producten met Salicylzuur nog effectiever worden.

Belangrijk: Het is raadzaam om altijd een zonnebrandcrème te gebruiken wanneer je producten met salicylzuur gebruikt, omdat het de gevoeligheid van de huid voor de zon kan verhogen.

Wordt gebruikt in volgende Body&Bess producten: Skin Control Cleansing Gel, Skin Control Tonic, Skin Control Peeling, Basic Massage Cream, Skin Control Serum, 24h Skin Control+ Cream