In onze vorige blogpost, hadden we het over de huidverzorging bij tieners met een gecombineerde of vette huid.
Glimt jouw gelaat? Krijg je mee-eters en puistjes? Of staat de huid van je wangen strak en is deze geïrriteerd?
Om op de juiste manier voor je huid te zorgen, is het belangrijk te weten welk huidtype je hebt. Alleen dan kun je de juiste verzorging voor tieners kiezen en grip krijgen op de probleemhuid.
De allereerste stap: Ontdek welk huidtype je hebt!

Gevoelige en droge huid

Dit is een dunne, kwetsbare huid met fijne poriën, die trekkerig aanvoelt en soms schilferig is. Op de wangen zie je meestal een lichte roodheid die constant aanwezig is en kan opflakkeren bij het minste temperatuurverschil. Dit huidtype heeft meer kans op het ont­wikkelen van een allergie.
Onzuiverheden zoals puistjes zijn minder vaak aanwezig.

Normale huid

Dit huidtype is mat en glimt zelden, behalve misschien tijdens een training. Je krijgt misschien af en toe een puistje, maar dat is absoluut normaal wanneer je een tiener bent, omdat puistjes nu eenmaal worden veroorzaakt door hormonen.
De balans tussen vocht en vet in de huid is ideaal, omdat de talgklieren goed werken. De poriën zijn relatief fijn en de huid kan soms nog dun en broos aanvoelen omdat deze nog niet ontwikkeld is.

Bij een droge, gevoelige of normale huid raden we aan om je ’s ­ochtends en ’s avonds te verzorgen met de producten uit de Body&Bess Hydro Sensitive lijn in combinatie met de Skin Control lijn.

Verzorgingsroutine bij een gecombineerde tot vette huid:

  1. Maak je gezicht en hals een vochtig met een warm en nat washandje. Neem 6 pompjes van de Cleansing Milk in de handen en verdeel het product over je voorhoofd, wangen, kin en hals. Was nu grondig je huid tot in de fijnste plooitjes met je handen gedurende 2 minuten.
    Spoel alles grondig af onder de douche of met een washandje.
  2. Laat de huid vochtig en neem nu een klein scheutje van de Skin Control Tonic in de handen of op een rond watje. Verdeel het product over de huid door te wrijven over ieder oppervlak en tussen elk plooitje tot de huid bijna droog is. Daarna neem je een handdoek en dep je je huid verder droog.
  3. Wrijf je gezicht en hals in met 1 à 2 pompjes met de Hydra+ Day Cream (’s ochtends), Hydra+ Night Cream (’s avonds) of Body Lotion Intensive (bij een gevoelige huid).
  4. Voor de jonge dames die zich extra mooi maken met make-up; vergeet ’s avonds niet eerst de make-up af te nemen van de ogen, mond en gezicht met het zachte Raspberry Micellar Cleansing Water (op ronde watjes).

Geen normale, gevoelige of droge huid maar eerder een gecombineerde tot vette huid?
In onze vorige blogposts werd de verzorgingsroutine voor tieners voorgesteld voor deze huidtypes!

Vragen of opmerkingen omtrent jouw huidverzorging?
Geef ons een seintje, we helpen je graag verder!