Heb jij ook regelmatig last van ruwe, droge of zelf beschadigde handen? Overtuigd dat je er niets aan kan doen? Think again!
Zelf wanneer je dagelijks in het gruis van je verbouwingen zit, de dagelijkse kou in de winter moet trotseren of wanneer jouw handen bijna continu ondergedompeld zijn in water, kan je stappen ondernemen om je handen te beschermen en herstellen zodat je je om het even waar en wanneer comfortabel voelt.

Oorzaak droge handen

Het is geweten dat onze handen afzien wanneer we ze blootstellen aan slecht weer, regelmatige onderdompeling in water, vuil, chemicaliën en de zon. Maar hoe komt dit juist?
De meest voorkomende oorzaak van droge of zelf gebarsten huid is de aangetaste buitenste laag van onze handen; de hoornlaag. Onze huid is erop voorzien om vocht vast te houden en om aan natuurlijke verjonging te doen. Jammer genoeg wordt de hoornlaag beschadigd door de blootstelling aan de zon, koude lucht, wind, vuil, chemicaliën… Met gevolg dat de huid er niet meer in slaagt om het vochtgehalte op peil te houden.
Kom jij vaak in contact met:

  • Droge lucht: Lucht zoals die voorkomt in droge klimaten en tijdens de koude wintermaanden, haalt vocht uit de huid.
  • Water: Mensen die consequent hun handen moeten wassen of hun handen in water onderdompelen ervaren een verlies aan vocht, dit omdat het water de natuurlijke oliën van de huid wegspoelt.
  • Chemicaliën: Mensen die dagelijks met chemicaliën werken of regelmatig chemische schoonmaakmiddelen gebruiken, hebben vaak gehavende handen. Deze chemicaliën beroven de huid van zijn eigen vocht en beschadigen de buitenste laag waardoor de huid kwetsbaar wordt voor allerlei soorten problemen.
  • Zeep: Veel commerciële reinigingsmiddelen en handzeep verstoren de normale integriteit van de huid, waardoor het natuurlijke proces van huidherstel wordt vertraagd en droogheid en kraken ontstaat.

De ultieme weg naar zachte handen

Vermijd zeep

Vermijd formules met synthetische geurstoffen, conserveermiddelen en sulfaten, omdat deze allemaal drogen. Schuimende en antibacteriële soorten zullen ook jouw huid ontdoen van haar eigen natuurlijke vetten en oliën. Kies in plaats daarvan vocht inbrengende reinigingsmiddelen en zorg ervoor dat je handen achteraf grondig afspoelt en afdroogt.

Hydrateer!

Hydrateer je handen na elke wasbeurt. Zorg ervoor dat je ten alle tijden je handcrème bij hebt.
Tip: Maak kennis met de Anti-Age Hand Cream van Body&Bess.
Deze natuurlijke en voedende handcrème in handtasformaat op basis frambozenpitolie dringt erg snel in, laat geen vette film na en spoort de huid intensief aan om opnieuw te herstellen.

Vermijd handdrogers

De handdrogers die je kan terugvinden in openbare toiletten worden steeds populairder omdat ze geld besparen en goed zijn voor het milieu, maar ze drogen je handen héél snel uit.
Dep je handen liever droog met wat papier of schud ze gewoon droog!

Draag handschoenen

Vaak doen we het, maar al even snel vergeten we dit. Dus of u nu op pad bent, tuiniert of gewoon de afwas doet, handschoenen helpen jouw handen te beschermen.

Scrubben

We hebben geleerd ons gelaat en lichaam te scrubben, maar we verwaarlozen vaak onze handen. Toch is de huid op de handen, vooral aan de achterkant, dun, breekbaar en zelfs gevoeliger voor beschadiging dan sommige delen van het gezicht. Scrub 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van de behoefte van de huid en breng onmiddellijk daarna een hand lotion aan.
Tip: de Body&Bess Body Scrub is het uitgelezen product om ook jouw handen te voorzien van een stevige scrubbeurt! De gemalen frambozenpitjes verwijderen de dode huidcellen zodat de huid gemakkelijker herstelt en opnieuw jong en gezond oogt.

Baden in olie

Frambozenpitolie staat gekend om zijn helende krachten. Enkele druppeltjes Intensive Raspberry Oil (60% pure frambozenpitolie!) in je badwater kan wonderen doen voor jouw handen (en tevens de rest van jouw lichaam).
Tip: Bij erg toegetakelde handen is het aangeraden om de handen in te wrijven deze Intensive Raspberry Oil. Daar de helende frambozenpitolie in erg hoge concentratie aanwezig is, is dit product dé basis om jouw handen opnieuw te voorzien van een fluwelen laagje!