Al eeuwenlang worden Aziatische vrouwen begeerd vanwege hun stralende teint. Meteen ook één van de meest bepalende kenmerken van het oosten. Hun ‘porseleinen’ aangezicht spreekt vrouwen van over de hele wereld aan en velen vragen zich dan ook af wat het geheim is van deze Aziatische vrouwen voor hun heldere, mooie gezichten? Geloof het of niet, het is een eenvoudige kom rijstpoeder.

Wat is rijstpoeder?

Wanneer rijst wordt geoogst en gereinigd, wordt deze gescheiden, gewassen en gedroogd. De rijstkorrel wordt vervolgens gemalen met een molensteen of een blender tot een fijngemalen poeder. Dit poeder is rijstmeel dat wordt gebruikt voor verschillende bak-, kook- en zelfs schoonheidsdoeleinden.

Rijstpoeder heeft een hoog absorberend vermogen en geeft de vette huid een zuivere en matte uitstraling. Verder is rijstpoeder vrij van gluten en heeft het geen nevenwerkingen, zelfs niet op de meest gevoelige huidtypes.
Bovendien heeft rijstpoeder een indrukwekkend reinigende kracht. Via een zachte micro abrasie maakt het rijstpoeder de huid terug glad en vermijdt alzo puistjes en mee-eters.

6 voordelen van rijstpoeder

Rijst bevat een hoge concentratie para-aminobenzoëzuur, ferulazuur en allantoïne. Para-aminobenzoic zuur dient als een goede zonnebrandcrème en verhoogt de opname van vitamine C in het lichaam. Ferulinezuur is een antioxidant en allantoïne herstelt de huid.

1 – UV bescherming
Rijst bevat een paar zonwerende middelen zoals ferulazuur en allantoïne, die beiden dienst doen als natuurlijk zonnescherm. Omdat het een goed ontstekingsremmend middel is, kalmeert rijstpoeder ook zonnebrand en voorkomt het dat de huid bruin wordt.

2 – Donkere kringen
Rijstpoeder is een van de beste manieren en tevens een natuurlijk middel om wallen aan te pakken. Je geraakt op deze manier ook die oh-zo-uitgeputte look kwijt en het geeft een verkoelend effect op vermoeide ogen.

3 – Ideaal als scrubmiddel
Rijstpoeder is een beetje grof qua textuur, waardoor het een uitstekend ingrediënt is om als een scrub te gebruiken. De fijne deeltjes helpen de schilferige dode huidcellen op een gemakkelijkere manier te verwijderen. Rijst absorbeert ook alle talg en laat uw huid schoon, glad en opnieuw geactiveerd.

4 – Laat de huid oplichten
Voeding- en mineraalrijke rijst staat bekend als een van de traditionele remedies voor huidverlichting. Aminozuur en vitaminen in de korrel werken als een klaringsmiddel en regelen de glans van de huid.

5 – Gezichtspoeder
Rijstpoeder kan een goede vervanger zijn voor jouw dure en hoogwaardige gezichtspoeder. Dit omdat rijstdeeltjes olie-absorberende eigenschappen hebben, waardoor het een uitstekend en natuurlijk gezichtspoeder is. Het mengt gemakkelijk met de huidlagen en bedekt de poriën die olie afscheiden.

6 – Rimpels, puistjes en ouderdomsvlekjes
Rijstpoeder is ook geweldig om vlekjes, fijne lijntjes en puistjes te behandelen die tot veroudering leiden. Het helpt ook om de elasticiteit en stevigheid van de huid te behouden, zodat je er fris en jong uitziet.

Maak kennis met het Body&Bess Skin Control-gamma, met rijstpoeder als natuurlijk actief bestanddeel.