Ellen Meersman, schoonheidsspecialiste van haar eigen salon SKINside, bedacht een actieplan tijdens de 2de lockdown om haar passie voor huidverzorging alsnog te kunnen delen met anderen.
Aan de hand van online workshops overtuigde ze reeds talloze dames om mee te doen met haar SKINparty’s.

Kan je jezelf even voorstellen?

Hey, Ik ben Ellen, 36 jaar, gehuwd en een mama van 2 boys (8 en 5 jaar) die maar wat doet 😉 .
18 jaar geleden afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en al die jaren ben ik al tewerkgesteld in de ‘parfumerie’wereld waar constant innovatie & vernieuwing speelt!
Dit heb ik steeds gecombineerd met schoonheidszorgen in bijberoep tot mijn kindjes geboren werden.
Na lang twijfelen (heb ik genoeg tijd voor mijn kinderen? Fulltime werken én de zorg van mijn gezin) heb ik sinds januari 2020 de stap toch opnieuw gezet en werd SKINside geboren!

Hoe reageerde je (persoonlijk en met SKINside) op de 1e lockdown in maart?

We zagen de lockdown natuurijk wel aankomen, maar om al na 6 weken opstart al direct je deuren dicht te doen was een héle zware dobber…
Ik had net investeringen gemaakt in materialen om te ‘kunnen’ starten en had juist mijn 1ste wave aan klanten (supergelukkig, want ook dat is een vraagteken in het begin…).
Gelukkig hadden we van bij de start een website opgebouwd, niet alleen om online afspraken in te plannen, maar ook om een online verkoop aan te bieden.
De 1ste centjes die ik op die 6 weken had binnengehaald heb ik dan maar in de aankoop van de verkoopproducten gestoken om online & via social media aan de slag te gaan.
Ik heb online wat cursussen meegepikt om ‘visible’ te worden tijdens deze periode om zo SKINside een gezicht te geven en de klanten/nieuwe volgers een idee te geven wat ik allemaal aanbied qua verzorgingen & producten.
Want na 6 weken…. eerlijk? Je bent een starter, en wie kent je? En je hoopt ook buiten je familie & vrienden klanten en volgers te scoren.
Dus tijdens die 1ste lockdown ben ik heel hard gegroeid met vallen en opstaan in het ‘social media’ gebeuren, en nog steeds…

Begin november ging het land voor de 2de keer op slot, maar jij kwam met een actieplan. Kan je even jouw plan schetsen?

Gelukkig bracht Body&Bess zalige giftboxen uit.
Op vraag van een aantal klanten besloot ik, om totaaaaal uit mijn comfortzone te stappen en een online workshop aan te bieden. Om dit ludiek aan te pakken en het in een SKINside-format aan te bieden heb ik deze workshop gedoopt tot: SKINparty & Bubbels!
Met als concept:
We doorlopen alle reinigingsstappen online, achter onze PC met een glaasje bubbels!
Per huidtype een groepje van 5 dames, een uitnodiging via Google Meet, een PowerPoint voorstelling waar we de producten stapt voor stap overlopen, gevolgd door een leuke quizz terwijl ons maskertje inwerkt en we nog kunnen bijbabbelen met een glaasje bubbels en er tijd en ruimte is voor verder huid- en productadvies!

Wat waren de reacties hierop van jouw klanten?

Heel positief!
Dit werd zelfs door een aantal dames als cadeau besteld voor een vriendin!
Als we niet buiten kunnen gaan op restaurant, fysieke workshops volgen, of gewoon afspreken… dan kunnen we er maar iets leuks van maken thuis!
De kindjes in bed, manlief kiest zijn programma 😉 en wij kiezen voor een zelfzorg-momentje, weliswaar online, met de TOPproducten van Body&Bess!

Is dit iets wat je blijvend zal aanbieden?

Het brengt me wel op ideeën om dit aan te bieden in ‘real life’. Mét de boxen sowieso!
Eventueel om het aan te bieden aan bedrijven om hun personeel te bedanken, en het ‘online’ gegeven toch ook nog aan te bieden of ‘op vraag’ van de klanten.


Meer interesse in de webinars van Ellen? Hou haar Instagram- en facebookpagina in de gaten!