Kokosolie (INCI: cocos nucifera (coconut) oil) heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen als een veelzijdige en natuurlijke remedie voor verschillende gezondheids- en schoonheidsproblemen.
In huidverzorging is kokosolie een populair ingrediënt geworden vanwege de vele voordelen die het biedt.

Wat is kokosolie?

Kokosolie wordt gewonnen uit het vlees van volwassen kokosnoten. Het is rijk aan verzadigde vetzuren, met name laurinezuur, dat ongeveer 50% van het totale vetgehalte uitmaakt. Laurinezuur staat bekend om zijn antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, wat bijdraagt aan de voordelen van kokosolie voor de huid.

Voordelen van Kokosolie voor de Huid

  1. Hydratatie: Kokosolie is een uitstekende moisturizer. Het dringt diep door in de huid en zorgt voor langdurige hydratatie. Dit maakt het ideaal voor droge en schilferige huid.
  2. Antibacteriële Eigenschappen: Dankzij het laurinezuur heeft kokosolie antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.
    Dit kan helpen bij het bestrijden van huidinfecties en het verminderen van acné.
  3. Ontstekingsremmend: Kokosolie kan ontstekingen verminderen, waardoor het nuttig is bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis.
  4. Antioxidanten: Het bevat antioxidanten zoals vitamine E, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en het vertragen van het verouderingsproces.
  5. Huidherstel: Kokosolie kan helpen bij het genezen van wonden en het verminderen van littekens door het bevorderen van de aanmaak van collageen.

Aanwezig deze Body&Bess-producten

Kokosolie werd verwerkt in volgende Body&Bess producten: Facial Sun Protection, Hydrating Sun Protection Cream, Natural Lip Balm en de Body Lotion.